Incubator Inc1
Pretul indicat pe site poate sa difere de pretul din magazinele Casa Alex.
- Stoc: In Stoc
- Model: Incubator Inc1
- Greutate: 2.25kg
- Dimensiuni: 30.00cm x 30.00cm x 15.00cm
- SKU: 318795859356
250,00 Lei
Fără TVA: 210,08 Lei
Incubatorul INC1 CB se foloseste in gospodariile individuale, la incubarea oualor provenite de la pasarile domestice. Este construit pe principiul incubatorului de suprafata, ouale fiind asezate intr-un singur strat.
Carcasa, din masa plastica termoizolanta, asigura pastrarea temperaturii interioare.
Incalzirea este asigurata de o rezistenta electrica. Omogenizarea aerului in interior este facuta de un motor cu elice.
Controlul temperaturii este asigurat de un circuit electronic. Prin orificiile practicate in carcase, se asigura o ventilare lenta si continua a aerului din interior, inlaturand astfel, excesul de bioxid de carbon si alte noxe rezultate in timpul incubarii.
Umiditatea este asigurata prin umplerea cu apa a celor doua alveole (canale) A si B din semicarcasa inferioara a incubatorului. Se recomanda o umiditate sporita in prima saptamana de incubare (cand trebuie preintampinata evaporarea apei din oua) si in ultimele 2 zile (pentru usurarea desprinderii puilor din membrane). In restul perioadei umiditatea trebuie sa fie normala pentru a favoriza eliminarea excretiilor.
Temperatura este factorul principal de care depinde incubarea. Supraincalzirea oualor are ca efecte malformatii, pui debili, sau chiar mortalitate in coaja. Subincalzirea incetineste dezvoltarea embrionara, "ciocnirea" este tardiva. Temperatura este reglata in domeniul 38°C ±1°C.
Intoarcerea oualelor are drept scop uniformizarea temperaturii si umiditatii pe intreaga suprafata a oului si evitarea lipirii embrionului de coaja.
Incepand cu a treia zi, ouale se intorc manual de trei ori pe zi, la aproximativ 180°. Pentru a putea realiza acest lucru, ouale se vor marca distinctiv pe doua parti diametral opuse. Durata intregii operatiuni va fi de maxim 10 minute. Pentru aceasta se ridica carcasa superioara si se pune alaturi cu fata in jos, fara a scoate din priza.
Odata cu rotirea se schimba si pozitionarea oualor, cele aflate pe margini vor fi aduse in mijloc si invers. Este necesara umezirea degetelor la rotirea oualor care necesita umiditate ridicata (rata, gasca).
Inainte cu trei zile de sfarsitul perioadei de incubare, ouale nu se mai intorc. Din acest moment se asteapta eclozarea (ciocnirea) oualor.
Carcasa, din masa plastica termoizolanta, asigura pastrarea temperaturii interioare.
Incalzirea este asigurata de o rezistenta electrica. Omogenizarea aerului in interior este facuta de un motor cu elice.
Controlul temperaturii este asigurat de un circuit electronic. Prin orificiile practicate in carcase, se asigura o ventilare lenta si continua a aerului din interior, inlaturand astfel, excesul de bioxid de carbon si alte noxe rezultate in timpul incubarii.
Umiditatea este asigurata prin umplerea cu apa a celor doua alveole (canale) A si B din semicarcasa inferioara a incubatorului. Se recomanda o umiditate sporita in prima saptamana de incubare (cand trebuie preintampinata evaporarea apei din oua) si in ultimele 2 zile (pentru usurarea desprinderii puilor din membrane). In restul perioadei umiditatea trebuie sa fie normala pentru a favoriza eliminarea excretiilor.
Temperatura este factorul principal de care depinde incubarea. Supraincalzirea oualor are ca efecte malformatii, pui debili, sau chiar mortalitate in coaja. Subincalzirea incetineste dezvoltarea embrionara, "ciocnirea" este tardiva. Temperatura este reglata in domeniul 38°C ±1°C.
Intoarcerea oualelor are drept scop uniformizarea temperaturii si umiditatii pe intreaga suprafata a oului si evitarea lipirii embrionului de coaja.
Incepand cu a treia zi, ouale se intorc manual de trei ori pe zi, la aproximativ 180°. Pentru a putea realiza acest lucru, ouale se vor marca distinctiv pe doua parti diametral opuse. Durata intregii operatiuni va fi de maxim 10 minute. Pentru aceasta se ridica carcasa superioara si se pune alaturi cu fata in jos, fara a scoate din priza.
Odata cu rotirea se schimba si pozitionarea oualor, cele aflate pe margini vor fi aduse in mijloc si invers. Este necesara umezirea degetelor la rotirea oualor care necesita umiditate ridicata (rata, gasca).
Inainte cu trei zile de sfarsitul perioadei de incubare, ouale nu se mai intorc. Din acest moment se asteapta eclozarea (ciocnirea) oualor.